2021-08-20 08:22:58• hírek • Bede Emőke

Több mint 115 ezer euró értékű csempészcigarettát próbáltak Szatmár megyébe hozni - VIDEÓ

Augusztus 19-én, hajnali 4 óra körül a nagytarnai határrendészek épp Tamásváralja közelében járőröztek, amikor kiszúrtak két, az országhatár irányából érkező járművet.

Az egyenruhások azonnal megállásra szólították fel a sofőröket, akik ennek eleget téve félre is húztak. A kisbusz és a személyautó is Szatmár megyében volt bejegyezve, egyik kormányánál egy 37 éves, a másiknál pedig egy 39 éves férfi ült. A járművek átkutatásakor azonnal nyilvánvalóvá vált, mi járatban volt arra a két Szatmár megyei egyén, hisz mindkét jármű dugig volt csempészcigarettával.


A kisbuszt, a személyautót és a két férfit a hatóság székhelyére szállították, ahol részletes leltárt készítettek a fogásról. Mint kiderült, a két járműben összesen 98 darab, fekete fóliába tekert doboz lapult, melyek együttesen mintegy 48.540 csomag, Duty-Free zárjeggyel ellátott cigarettát tartalmaztak. E mennyiség piaci értéke kb. 568 ezer lej, azaz megközelítőleg 115 ezer euró. A hatóság a cigarettát elkobozta, illetve a nyomozás további részére a két gépkocsit is lefoglalták.


A határrendészet a két férfit átadta a Szatmár megyei rendőrségnek, mely 24 órára őrizetbe vette őket, pénteken pedig kezdeményezni fogják ellenük az előzetes letartóztatást is.




 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: